TOFA
TOFA
Telefon: 73965580
Epost: tofa@tofa.org

Velkommen til Trondheim og omland fiskeadministrasjon (TOFA)

  Registrer fangst
  NIDELVA, SISTE 10

  31.8Laks1,2 kg.
  31.8Laks1,6 kg.
  31.8Laks2,6 kg.
  31.8Laks6 kg.
  31.8Sjøørret0,8 kg.
  31.8Laks12 kg.
  31.8Laks2 kg.
  31.8Laks5 kg.
  31.8Laks3 kg.
  30.8Laks2 kg.

  Nyheter

  15.11.2021

  Søknadsskjema Laksefiske Nidelva 2022

  Søknadsskjema for laksefiske i Nidelva for sesongen 2022 er nå tilgjengelig. Søknadene kan sendes TOFA pr. e-post: tofa@tofa.org eller med "sneglepost" og må være oss i hende senest 23.desember 2021.
  Søknadsskjema Laksefiske Nidelva 2022

  31.08.2021

  Skjellprøver fra sesongen

  Sesongen nærmer seg slutten med stormskritt, natt til onsdag er det stopp i laksefiske for denne gang. Vi kommer tilbake med en oppsummering om ikke lenge. TOFA ønsker at alle fiskere går igjennom bilen, fiskeveske og vadejakke og finner fram skjellprøver som kanskje er avglemt og leverer disse i postkassen utom TOFA-huset i Leirfossveien 76. Vi har en ukes frist etter sesong slutt før vi må levere fra oss disse til Veterinærinstituttet for avlesning.
  Skjellprøver fra sesongen

  25.08.2021

  Flomsituasjon i Nidelva

  Da får vi en flom situasjon på tampen av sesongen! Statkraftmedelte i dag at fra ca. 12.00 vil det gå 100 kubikk overløp på Nedre Leirfoss i tillegg til de 200 kubikkene som går i gjennom verkene. Det vil si at vi får minimum 300 kubikk, noe som også kunne stige utover dagen. Alle som ferdes langs Nidelva må vise forsiktighet!
  Flomsituasjon i Nidelva

  17.08.2021

  Villaksensdag Søndag 22. august

  Søndag 22.august ønsker TOFA velkommen til Villaksens dag i Nidelva. Her åpner vi Leirfossen for allmenheten og det blir gratis fiske fra 12.00 til 16.00 eller til kvoten er nådd! Oppmøte i parken i Leirfossen.
  Villaksensdag Søndag 22. august

  14.08.2021

  Hunnlaksfredning og Markfiske-forbud

  Husk at det i natt klokken 24.00 (15. august) innføres mark-fiske forbud og hunnfisk fredning i Nidelva.
  Det vil si at alt fiske med mark skal opphøre fra midnatt i kveld. Alle hunnfisk skal settes tilbake i elva så skånsomt som mulig. Vis en allikevel må avlive hunnfisk på grunn av skader skal fisken behandles som mat og leveres hos TOFA i Leirfossveien 76. Det skal også taes skjellprøve av innlevert laks.
  TOFA kontaktes på telefon 95230510 umiddelbart etter en har avlivet hunnlaks.
  Hunnlaksfredning og Markfiske-forbud

  13.08.2021

  Krepsing

  Høsten er tid for krepsing, vi i TOFA får i disse dager mange spørsmål om hvor det kan krepses i Trondheim. For de som måtte lure, krepsing er fiske etter ferskvannskreps. Med åte plassert i vannet og lysende lommelykter, lokkes edelkrepsen frem og fanges.
  I Trondheim Kommune er det kun lov og krepse i Jonsvatnet/m Kilvatnet og Litjvatnet. I Bymarka er all fangst av kreps forbudt!
  Krepsing

  09.07.2021

  Pukkellaks

  Mange av dere har nok fått med dere av vi står over nok en invasjon av pukkellaks i sommer. Denne Stillehavslaksen er uønsket i Norske elver!
  Vis du får pukkelaks i Nidelva skal fisken avlives! Det skal taes skjellprøve på samme måte som hos vår villaks. Vi ønsker også et bilde av fisken. Fisken skal rapporteres til TOFA pr e-post: tofa@tofa.org innen 24 timer etter fangst. Fisken teller ikke på døgn eller sesongkvoten.
  Det er nå rapportert om fangster av pukkellaks i både Orkla og Gaula, samt at det også er fanget noen i forsøksnota på Agdenes.
  Pukkellaks

  08.07.2021

  Ungdomsfiskedag Kroppanhølen

  Torsdag 22.juli inviterer TOFA til Ungdoms-fiskedag på Kroppan. Dagen starter vi klokken 12.00 og fisker utover dagen til rundt 17.00.
  Ta med eget utstyr vis du har, vi har noe til utlån. Mat og drikke tar en med etter eget ønske.
  Dagen er lagt opp slik at der skal fiskes fra land, samt at vi prøver så langt det er mulig og gi alle en harlingtur på elva i båt. Det vil være flere flinke instruktører til stede som kan instruere i teknikkene rundt laksefiske.
  Vi har satt et "tak" på ca 10 deltagere pr arrangement, og det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder.
  Påmelding skal kun skje på e-post: tofa@tofa.org.
  For Ungdoms-fiskedagen har vi satt et aldersspenn på 12-16 år. Kan diskuteres. Her må påmeldingen inneholde navn og telefon nummer til foresatte som kan nåes den aktuelle dagen.
  Ungdomsfiskedag Kroppanhølen

  30.06.2021

  Damenes dag på Leirfossen

  Da har vi åpnet påmeldingen til Damenes dag i Leirfossen torsdag 15. juli. (Fult!)
  Send e-post til tofa@tofa.org med navn og telefon nr. Dagen starter på Leirfossen klokken 12.00 og vi holder på til ca. 17.00 Det er lagt opp slik at en skal fiske fra land, men vi vil så langt det er mulig gi alle en tur på elva i båt for å prøve tradisjonelt harling fiske. Har du ikke utstyr kan du låne det av oss. Her vil det være mulig og prøves seg på laksefiske i en av Nidelvas beste høler. Hos oss gjeller fortsatt korona regler, så det blir ingen grilling eller kaffekoking. Ta med egen mat og drikke. Det er ikke lov å nyte alkohol under arrangementet!
  Ved stor påmeldes vil vi prioritere damer som ikke tidligere har vært med.
  Damenes dag på Leirfossen

  16.06.2021

  Gratis fiske i Store Leirsjø, Estenstaddammen og Tømmerholtdammen ut året

  Til Info!
  Bystyret i Trondheim gikk i går inn for å åpne for gratis fiske i 3 utvalgte vann i Trondheim ut året. Vannene som det fra og med i dag er gratis og fiske i er: Store Leirsjø, som ligger i Bymarka, og Estenstaddammen og Tømmerholdtdammen, som ligger i Estenstadmarka.
  Det er kun lov og fiske med stang/snelle, og det er lov og fiske med inntil tre stenger pr person. Det er ingen dagskvote i disse vannene.
  Gratis fiske i Store Leirsjø, Estenstaddammen og Tømmerholtdammen ut året

  28.05.2021

  Lukeåpning Nedre Leirfoss

  Da fikk vi beskjeden vi hadde "fryktet", på grunn av det varme være er det nå full fart på snø-smeltingen i Tydal. Vannstanden på Rathe nå er 180 kubikk og den vi i løpet av formiddagen stige til 240 kubikk. Statkraft håpet og holde vannstanden på 240 kubikk igjennom helga, men fra fra mandag kan vannstanden igjen øke. Det vil si at det i løpet av dagen vil gå ca. 40 kubikk i overløp på Nedre Leirfoss.
  Alle som ferdes langs Nidelva må ta forhåndsregler da det kan bli voldsomme krefter i sving.

  18.05.2021

  Sesongkort og Grunneierkort 2021

  Vi minner om at sesongkortfiskere og grunneiere kan nå hente sine fiskekort hos oss i Leirfossveien 76. Hvis du kommer i kontortiden kan det være lurt og ringe oss først, da vi er en god del på farten om dagen. Torsdag 20. mai og onsdag 26. mai vil det bli "kveldsåpent" mellom 18.00-20.00 for avhenting av fiskekort, skjellprøvekonvolutter, fiskeregler osv.
  Sesongkort og Grunneierkort 2021

  14.05.2021

  Nydaldammen Døgnkort

  Som de fleste har fått med seg er/blir det store utfordringer med fiskeutøvelsen på Nydalsdammen i sesongene 2021 til 2023. Valdet vil i løpet av sesongen 2021 bli innkortet og det kan forekomme dager der fiske faller bort ved sprengning eller lignende. Parkering og tilkomst vil også bli en utfordring. TOFA vil allikevel selge døgnkort, MEN hvis du kjøper kort , er det på "eget" ansvar. TOFA vil ikke erstatte kort som følge av stengt vald pga av anleggsarbeid eller lignende! Døgnkortene ligger nå ute på inatur.no
  Vi har også to ledige sesongkort på Renna og flere ledige sesongkort på Stryket og Trekanten/Berghølen.
  Nydaldammen Døgnkort

  31.03.2021

  God Påske

  Administrasjonen vil ønske alle en riktig god påske. Husk at isen i lavlandet og langs kysten kan begynne å bli dårlig med det varme været vi har. Skitt fiske.
  God Påske                              
   
    _____________________


                                                     


  Betal Fiskeravgiften her
  _____________________


  _____________________


  _____________________


  ______________________  _______________________


  Prognose Nidelva
  ______________________
  ______________________


  ______________________

  ______________________

  Sjekk innsiget av laks i
  Trondheimsfjorden
  ____________________


   
  TOFAs Innlandsfiskeguide
  ______________________

  TOFAs medlemmer

  Hemne JFF
  Malvik JFF
  Melhus JFF
  Orkla JFF
  Tiurn JHF
  Støren JFF
  Trondheim JFF
  Meldal JFF
  Horg JFF
  Stjørdal JFF
  Sør-Trøndelag JFF

  Jonsvatnet Grunneierlag
  Malvik Grunneierlag
  Klæbu Grunneierlag
  Leinstrand Grunneierlag

  Fjellstyrene i Midtre Gauldal
  Byneset Fjellstyre
  Lonke Fjellstyre
  Singsås Fjellstyre
  Haltdalen og Ålen Fjellstyre
  Bruås og Rauå Fjellstyre

  Nidaros Kystmeitelag
  Fossekallen Fiskeklubb
  Trondheim Sportsfiskere
  Øvre Nidelven Lystfiskeclub
  Trondheim Havfiskeklubb


  Vi sponser TOFAs arrengement.