TOFA
TOFA
Telefon: 73965580
Epost: tofa@tofa.org

Velkommen til Trondheim og omland fiskeadministrasjon (TOFA)

  Registrer fangst
  NIDELVA, SISTE 10

  31.8Laks4 kg.
  31.8Laks1,05 kg.
  31.8Laks3,4 kg.
  31.8Laks1,5 kg.
  31.8Sjøørret6 kg.
  31.8Laks2,5 kg.
  31.8Laks5 kg.
  31.8Laks1,6 kg.
  31.8Laks4,5 kg.
  31.8Laks1 kg.

  Nidelva Laksefestival 2010


  Lørdag 24. juli ble den første laksefestivalen i Nidelva arrangert. Rundt 50 deltagere møtte opp på konkurransedagen, for å kjempe om retten til å kalle seg "laksekonge i Nidelva 2010"! Lav vannstand og strålende solskinn la ingen demper på fisket og hele 7 laks ble landet under de 4 timene arrangementet varte!   Trønderværet strålte fra sin beste side når tidenes første laksefestival i Nidelva skulle arrangeres lørdag 24. juli. Forholdene i Nidelva var ikke de beste for laksefiske, med 40 m3/sek vannstand og strålende solskinn. Elva hadde derimot fått litt farve etter regnet tidligere i uken, så spørsmålet de rundt 50 deltagere som hadde møtt opp i Nedre Leirfoss  var om det var mulig å lure Nidelvas storlakser, og sikre seg tittelen som "Nidelvas Laksekonge 2010"!

  Alle fiskerne startet samlet fra parken i nedre Leirfoss 10 minutter før konkurransen startet, og farten nedover Nidelvstien på deltagerne tydet på at mange forventet at de beste fiskelpassene på denne vannstanden var lengre nedover elva. Når da startskuddet lød kl. 12.00 var det plutselig 50 snører i vannet, og alle var like forhåpningsfulle i forhold til om storlaksen skulle ta nettopp deres agn.  Allerede etter 15 minutter fikk vi de første rapportene om at det var fisk på gang. Det ble kjørt fisk på Vald 2, Stryket. Etter nøye "kjøring" av fisken ble den etterhvert landet - og bringt opp til kontrollveiing. Vekta på fisken var 4,7 kg og spørsmålet alle stilte seg nå var om dette skulle holde til topp - plassering i konkurransen?

  Etter dette ble det landet flere smålakser nedover elva, og flere fiskere hadde kontakt med fisk. Det så ut til at det var mark som var det rette agnet denne fiskedagen, og alle laksene foruten en fisk ble tatt på mark. 

  En og en halv time ut i konkurransen fikk vi rapport om at det ble kjørt fisk i den nederste hølen på Kroppan. Det tydet på at det nå var snakk om en større fisk! Fiskeren var nok "snillere" enn vanlig under kjøringen av fisken, og etter 10 - 15 minutters kamp ble fisken landet. Fisken var knapt 7 kg, og ryktet om en ny person i ledelsen spredde seg raskt.   Det ble landet flere smålakser, og spenningen var stor blant deltagerne om det ville bli tatt en ennå større laks før klokka ble 16, og konkurransen skulle avblåses.

  Med under 1 time igjen ble det rapportert om fast fisk i Leifosshølen. Anders Harsjø hadde fått fast en fisk nede i kulpen i Leirfossen, og etter en god kamp så vi de første tegnene til fisken. Alle så det var en bra fisk som var på kroken, og spenningen var stor om dette var "leder - fisken" så langt. Lederen hadde noen nervepirrende minutter fra tilskuerplass under hele kampen! Fisken ble landet, og brakt opp til kontrollveiing. Der ble det derimot klart at fisken var litt lettere enn den som ble tatt tidligere, og vekta lå akkurat i underkant av 6 kg.   Det ble ikke tatt flere fisker i den 4 timer lange konkurransen, og vinneren som nå kan bekle seg som "Nidelvas Laksekonge 2010" kunne kåres! Vinneren var Geir Furhovden, og i tillegg til æren fikk han en mengde med premier. Premier for tilsammen 30 000 kr ble delt ut til vinneren, og alle premiene ble gitt av Friluftsmagasinet Trondheim. 

  Vi i TOFA vil takk alle deltagerne, alle våre medhjelpere fra Trondheim JFF og vår sponsor Friluftsmagasinet Trondheim for et fantastisk arrangement. Vi vil arrangere en ny laksefestival neste år, og planlegger å utvide arrangementet til større deler av elva! Arrangementet vil være i august, og vi oppfordrer alle som deltok i år, og mange nye hjertlig velkommen tilbake neste år!


  Resultater:
  1. plass: Geir Furhovden - laks 6,6 kg  
  2. plass: Anders Harsjø - laks 5,9 kg
  3. plass: Harry Leistad - laks 4,7 kg
  4. plass: Morten Sjaastad - laks 2,7 kg
  5. plass: Ragnhild Røsler - laks 1,7 kg
  6. plass: Bjørnar Kristiansen - laks 1,5 kg
  7. plass: Kjell Rambech - laks 1,4 kg
                              
   
    _____________________


                                                     


  Betal Fiskeravgiften her
  _____________________


  _____________________


  _____________________


  ______________________  _______________________


  Prognose Nidelva
  ______________________
  ______________________


  ______________________

  ______________________

  Sjekk innsiget av laks i
  Trondheimsfjorden
  ____________________


   
  TOFAs Innlandsfiskeguide
  ______________________

  TOFAs medlemmer

  Hemne JFF
  Malvik JFF
  Melhus JFF
  Orkla JFF
  Tiurn JHF
  Støren JFF
  Trondheim JFF
  Meldal JFF
  Horg JFF
  Stjørdal JFF
  Sør-Trøndelag JFF

  Jonsvatnet Grunneierlag
  Malvik Grunneierlag
  Klæbu Grunneierlag
  Leinstrand Grunneierlag

  Fjellstyrene i Midtre Gauldal
  Byneset Fjellstyre
  Lonke Fjellstyre
  Singsås Fjellstyre
  Haltdalen og Ålen Fjellstyre
  Bruås og Rauå Fjellstyre

  Nidaros Kystmeitelag
  Fossekallen Fiskeklubb
  Trondheim Sportsfiskere
  Øvre Nidelven Lystfiskeclub
  Trondheim Havfiskeklubb


  Vi sponser TOFAs arrengement.